Svenska landslaget i bandy
Foto: Janerik Henriksson

Följ bandy-VM hemma i tv-soffan

Det satsas för fullt för att exponera bandy (som är en Parkenov IK:s sporter) i Sverige. Den 29:e januari till 4:e februari går bandy-VM av stapeln i ryska Chabarovsk och du kommer kunna följa matcher från TV-soffan.

Bandypuls och Bandyplay har de senaste säsongerna börjat satsa mer och mer på att nå ut med bandy till TV-tittare. SVT som äger rättigheterna till TV-sändingar sänder tyvärr bara SM-finalen trots att dom får sända hur mycket matcher dom vill. Säsongen 2017/2018 sänder Bandyplay för första gången samtliga matcher i elitserien via sin streaming-tjänst.

I december stod det också klart att Bandypuls, som drivs av Mittmedia, kommer sända sveriges matcher mot Finland och Ryssland. Även eventuell semifinal och final kommer sändas. Har du abonnemang hos Mittmedia kan du se alla matcher kostnadsfritt men de kommer även gå att köpa dom pay-per-view.

Sveriges gruppspelsmatcher spelas enligt följande:

  • Sverige – Finland 2018-01-29 07:00
  • Sverige – Norge 2018-01-30 07:00
  • Sverige – Ryssland 2018-01-31 10:30

Parkenov IK kommer givetvis sitta bänkande i klubblokalen och titta på matcherna. Är du intresserad av att vara med och titta är du välkommen till vår klubblokal.

Förra året vann Sverige VM-guld efter en riktig rysare i finalen mot Ryssland. Ännu är inte sveriges trupp helt klar men bruttotruppen ser lovande ut med många stjärnor.

Är du inte bekant med sporten bandy kan du läsa vår förklaring här på sajten.

  • Jens Falkström
Jens Falkström
Om Jens Falkström

Jens är en gammal brottare som i unga år hamnade på pallen i många tävlingar. Efter flera armbågsskador fick brottningskarriären läggas ner.

Idag är Jens Parkenov IK:s webmaster och allt-i-allo som mestadels är med i klubbens brottningsmatcher.