Vinst för Sverige i VM-premiären mot Finland

Det blev ingen skräll i Sveriges första match i bandy-VM mot Finland. Trots att Sverige stundtals spelade ganska nonchalant och inte hittade flyt i sitt spel vann dom enkelt matchen med 9–1.

Vi var ett morgontrött gäng som gick upp med tuppen idag och vandrade in till klubblokalen på Viktoriaesplanaden i Örnsköldsvik runt 06:30-snåret för att se sveriges första match i bandy-VM mot Finland. Läktarna i Chabarovsk var fyllda med något fler åskådare än hos Parkenov IK, 2605 personer för att vara exakt. Med VM 2016 i färskt minne var den stora frågan om Finland skulle göra om bragden att vinna mot Sverige. Då vann Sverige med 9–1 i gruppspelsmatchen mot Finland – och så slutade även årets gruppspelsmatch.

Det tog bara tre minuter för Sverige att göra 1–0 genom Daniel Berlin. 2–0 kom sedan i den nionde matchminuten efter en snygg hörna av Johan Löfstedt. Christoffer Fagerström fick göra sitt första mål i svenska landslaget efter dryga nitton minuter på matchuret.

Finland fick en chans att kvittera på straff efter 22:53, men missade. Sverige forsatte istället att köra på och gjode både 4–0 genom Martin Johansson och 5–0 när Daniel Berlin gjorde sitt andra mål för matchen. En trygg ledning in i pausvilan.

I andra halvleks inledning gjorde Finlands stjärna Toumas Määtä 5–1 i en lite tilltrasslad situation efter en hörna. Men närmade än så kom aldrig Finland, Sverige fortsatte ösa på framåt när Andreas Westh satte en balja, Erik Pettersson två och Christoffer Fagerström avslutade med ytterligare ett.

En dag på jobbet av de svenska stjärnorna kan man väl säga. Den stora kraftmätningen kommer i gruppspelsmatchen mot Ryssland på onsdag. Ryssland brukar förvisso inte spela på topp i gruppspelsmatchen mot Sverige för att inte blotta sig helt inför den kommande finalen, men det är ändå den match där Sverige brukar få ta i på riktigt för första gången i mästerskapet.

Efter sveriges match spelade Ryssland sin första match mot Norge inför 9432 åskådare, helt galet mycket publik med tanke på motståndet. Ryssland är bevisligen galna i bandy. Den matchen slutade hela 15–1 till Ryssland. Nu laddar vi inför Sveriges nästa match som är mot Norge i morgon. Den matchen sänds tyvärr inte av Bandypuls men eventuellt kommer någon rysk stream sända den.

  • Jens Falkström
Jens Falkström
Om Jens Falkström

Jens är en gammal brottare som i unga år hamnade på pallen i många tävlingar. Efter flera armbågsskador fick brottningskarriären läggas ner.

Idag är Jens Parkenov IK:s webmaster och allt-i-allo som mestadels är med i klubbens brottningsmatcher.