Sarah Sjöström gav bort sin guldmedalj
Foto: SVT

Sarah Sjöström gav bort guldmedaljen i EM

I söndags tog Sarah Sjöström revansch i kortbane-EM när hon simmade hem guld i både 100 meter fjäril, 50 meter frisim och lagkappen över 4x50 meter medley. Efter medaljceremonin för guldet i 100 meter fjäril gav Sarah bort sin guldmedalj till en tjej i publiken.

Sarah blev inspirerad av britten Adam Peaty som dagen innan gav bort sin guldmedalj till en tjej i publiken när han skulle skriva autograf, vilket blev väldigt uppmärksammat. När Sarah hade tagit emot sin guldmedalj och fått höra svenska nationalsången gick hon raskt iväg för att ladda om inför nästa lopp.SVT:s kommentator säger då att "jag tror inte hon kommer ge bort sin medalj". Sekunderna senare går Sarah fram till en ung tjej med svenska flaggan på sig och ger henne sin medalj.

Till SVT sa Sarah senare att hon vill inspirera de unga att kämpa med sina karriärer. Och guldmedaljerna tittar hon inte så mycket på där hemma ändå. Kanske kan det bli en trend inom simningen att guldmedaljörer ger bort sina medaljer till unga i publiken. Vi i Parkenov IK tycker det är en fantastiskt fint gest av dom stora idrottarna som avstår sin medalj för att gläda och inspirera unga idrottare.

Tyvärr vinner vi i Parkenov IK inga medaljer i tävlingar, endast prestige, men vi hoppas att vi sprider glädje till åskådare ändå!

  • Jens Falkström
Jens Falkström
Om Jens Falkström

Jens är en gammal brottare som i unga år hamnade på pallen i många tävlingar. Efter flera armbågsskador fick brottningskarriären läggas ner.

Idag är Jens Parkenov IK:s webmaster och allt-i-allo som mestadels är med i klubbens brottningsmatcher.